Haberler

TURSAD BİLGİLENDİRME

İzmir Depremi sonrası hazırlanan konut projelerine destek olacağını düşündüğümüz bir çalışma hazırladık. Daha sağlıklı, konforlu, güvenli konutlar için tuğla ürünlerinin teknik detaylarını içeren dosyalarımızı Eklerde bulabilirsiniz.

1-ISI YALITIMI ve TUĞLA

Binalardaki ısı yalıtım işinin ilgili yönetmeliklerdeki değerleri sağlaması, daha da önemlisi uzun süre dayanabilen, zamanla deforme olmayan, özelliğini yitirmeyen niteliklere sahip olması beklenmektedir.

Tuğla ürünleri, gerek tek başına, gerekse yalıtım malzemeleri ile beraber kullanılarak konforlu mekanlar ve ortamlar sunmaktadır. Ek’te klasik tuğla ürünleri yanında; tek başına kullanılabilen, mantolama gerektirmeyen, mantolamanın risklerini bertaraf eden özellikleri ile ön plana çıkan PETEK İZOTUĞLA isimli yeni ürünümüzün teknik detaylarını içeren broşürü bulabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi :

1-Genel Katalog (Neden Tuğla) (Ek-1) https://app.box.com/s/0k3126sp43dupl4sb9kc6w236y702s5x

2- Petek İzoTuğla Broşürü (Ek-2) https://app.box.com/s/4b4x2ixzgj06lctbyg3mbvu9usspt462

2-SES YALITIMI ve TUĞLA

Günümüzde konforlu yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan ses yalıtımı, 31 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “BİNALARIN GÜRÜLTÜYE  KARŞI KORUNMASI HAKKINDAKİ” yönetmelik ile inşaatlarda uygulanması zorunlu hale getirilmiştir. Duvar malzemelerinin akustik performansları arasında, çok ciddi farklar bulunmaktadır. Burada özellikle belirtmek isteriz ki; yeni yönetmeliğe uygun olarak yapı malzemelerinin akustik değerlerinin ilgili standartlar kapsamında ve en önemlisi akredite laboratuvarlarda belirlenmiş olması ve buna göre inşaatlarda kullanılıyor olması gerekmektedir. Tuğla ürünlerin mineral yapısı ve delik geometrisinden dolayı “akustik performansı” çok yüksektir.. Bu konuda özellikle TÜBİTAK’ta yapılan bilimsel çalışmayı incelemenizi öneririz.

Daha detaylı bilgi :

1-Genel Katalog (Neden Tuğla) (Ek-1) https://app.box.com/s/0k3126sp43dupl4sb9kc6w236y702s5x

2-Tuğla ses deneyleri sonuçları (Ek-3) https://app.box.com/s/zacbyivgd829c3vtl4lhfx30628768ga

3-TÜBİTAK deneyi (Ek-4) https://app.box.com/s/zgun476slt09glzoqdxxss67imdljqwt

3-YANGIN DAYANIMI ve TUĞLA

Yangın yok edici bir afettir ve binalara ciddi hasarlar verebilmektedir. Bu hasarlar özellikle dış cephe kaplamalarında sıkça görülmektedir.

Tuğlalar “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDAKİ” yönetmeliğe göre A1 sınıfı yanmaz ürünlerdir. Üretim prosesinde yüksek seviyelerde pişirildiği için yangına karşı direnci ve dayanımı son derece yüksektir. Bu haliyle yapılarda yangın güvenliği için en önemli yapı elemanıdır.

Tuğla Sanayicileri olarak “TSE Tuzla Yangın Laboratuvarı” nda Yangın Dayanım deneylerinde ürünlerimizin performansını ölçtüğümüzde çok yüksek YANGIN DAYANIMI gösterdiğini gözlemledik.

Daha detaylı bilgi :

1-Genel Katalog (Neden Tuğla) Ek-1 https://app.box.com/s/0k3126sp43dupl4sb9kc6w236y702s5x

2-Yangın Dayanım deney sonuçları (Ek-5) https://app.box.com/s/sk7ljmg9tjjq7030r6efhfcvxi09ir4j

4-DEPREM DAYANIMI ve TUĞLA

Deprem ülkemizin bir gerçeğidir ve inşaat malzemelerinin bu konuda gösterdikleri performanslar çok önemlidir. Tuğla Sanayicileri olarak bu konuda bir çok bilimsel çalışma yapıyor, hem kendimizi test ediyor, hem de rakiplerimiz ile aramızdaki farkları kontrol ediyoruz. Bu anlamda 9 Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

Bölümü Yapı Mühendisliği Laboratuvarı’nda yaptığımız deney ciddi bilgiler vermektedir. Rapordan anlaşılacağı üzere “Can güvenliği performansının tüm dolgulu çerçevelerdeki ürünler için sağlandığı” görülmüştür.

Daha detaylı bilgi :

1-Genel Katalog (Neden Tuğla) Ek-1 https://app.box.com/s/0k3126sp43dupl4sb9kc6w236y702s5x

2-Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Laboratuvarlarında yapılmış deney sonuçları (Ek-6) https://app.box.com/s/85idfxdkw8q5jdrkpiqojtps3zo8blpy

5-ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK ve TUĞLA

Günümüzde yaşam alanlarımızda kullanılan wi-fi, yüksek gerilim hatları, TV, bilgisayar, cep telefonu vb. araçlar zararlı elektromanyetik alanlar oluşturur. Bu alanların zararlarından korunmamız, en önemlisi çocuklarımızı korumamız gerekir. Dokuz Eylül üniversitesi Elektik-Elektronik Mühendisliği Laboratuvarı’nda yaptığımız çalışma elektromanyetik kirliliği önleme konusunda tuğlaların ciddi bir performansa sahip olduğunu göstermiştir.

Daha detaylı bilgi :

1-Genel Katalog (Neden Tuğla) Ek-1 https://app.box.com/s/0k3126sp43dupl4sb9kc6w236y702s5x

2-Dokuz Eylül Üniversitesi Elek. Müh. tarafından yapılmış deney sonuçları (Ek-7) https://app.box.com/s/ewaxbm0q4oj77kwalnwf3jz58qb0l5ae

6-DUVAR MALZEMELERİNİN AĞIRLIKLARI, NEM DAVRANIŞI ve TUĞLA

Nem karşısında duvar malzemelerinin davranışları farklılık göstermektedir. Bu malzemelerin mineral yapılarının, gözeneklerinin birbirinden farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Duvar malzemelerinin ağırlıkları standartlar gereği “kuru” olarak hesaplanmaktadır.. Gözenekli malzemelerin ağırlığının büyük oranında nemi bünyelerine aldığı ve toplam ağırlıklarının arttığı bilinmektedir. Malzemelerin ağırlıkları hesaplanırken nem davranışı göz ardı edilmemelidir.

Minerolojik yapısında çok büyük GÖZENEKLER olmadığı için tuğla ürünler bünyelerinde asla NEM BARINDIRMAZ. Belli orana kadar (max. %15) aldığı nemi ÇOK HIZLI geri verir. Böylece TUĞLA ile yapılan duvarlarda KÜFLENME , YAĞMUR sonrasında bünyesindeki nemi uzun süre bırakmama gibi sorunlar yaşanmaz.

Daha detaylı bilgi :

1- Genel kuru yoğunluk ve rutubet halindeki yoğunluk karşılaştırmaları (Ek-8) https://app.box.com/s/sy6lg1wryrklp5a8ewdqaucba8jhrbq8

7-SAĞLIK ve TUĞLA

Yaşadığımız “pandemi” süreci sağlığın ihmal edilemeyecek bir şey olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Kanserojen ve kimyasal malzemelerin yoğun baskısında olan dünyamızda , TUĞLA doğallığı tartışılmaz bir yapı malzemesi olarak son derece SAĞLIKLI ortamlar sunar. Ayrıca Nefes alan bir yapı malzemesi olduğu için kullanılan mekanlar daha da SAĞLIKLI olur. İnsanlar yaşamlarının çok büyük zamanını dört duvar arasında geçirmektedir.. Kullanılan malzemelerin kanserojen madde içermesi, beton türevlerinin çok olması uzun vadede sağlıklarının elden gitmesine neden olacaktır.

Yapı malzemelerine de “sağlık penceresinden” bakmakta fayda vardır. Ek’te bu konuda hazırlanmış “ Sağlık Penceresinden Kil Ürünler” konulu bir çalışmayı bulabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi :

1-Sağlık Penceresinden Kil Ürünler (EK-9) https://app.box.com/s/gstgz5mdfrojvz4bgyjq665jsoo1to8m

8-YERLİ ÜRETİM, EKONOMİK ÜRETİM ve TUĞLA

Tuğla %100 yerli üretimdir.. Üretimin her kademesinde yerli hammaddeler kullanılmakta, ithal girdi bulunmamaktadır. Tuğla ürünleri ülkemizin hemen hemen her coğrafi bölgesinde rahatça üretilmektedir. Bu durum malzeme seçimi yapacak olanların her koşulda tuğla ürünlerine rahatça erişebilmesini sağlamaktadır. Özellikle TURGUTLU’nun İzmir’e çok yakın olması, nakliye giderlerini azaltacak ve duvar malzemesi maliyetlerini düşürecektir.

19 Aralık 2020 Cumartesi

SOSYAL MEDYADA BİZİ TAKİP EDİN

Bizi sosyal medya üzerinden takip edebilir, en güncel haberleri sosyal ağlarımız üzerinden ilk öğrenen siz olabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN

+90 236 313 16 04
+90 236 313 88 88
+90 533 659 67 47
+90 236 313 98 03

YÜKSEL TUĞLA KİREMİT

1976 Yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan YÜKSEL TOPRAK SANAYİ ve TİC.A.Ş. Türkiye’de tuğla ve kiremit sektörünün öncü firmalarından birisi olmuştur.

Fabrikamız 70.000 m2’ alanda üretimine devam etmektedir.Bir adet Tünel Fırın ve bir adet Hoffman fırın ile dört mevsim üretim yapabilmekte , müşterilerinin ihtiyacını her an karşılayabilmektedir.

Okumaya devam edin Yukarı Çık